Tips för längre och finare hår snabbare!

 ・ Kategori: Skönhet
Den använder jag! Finns bl a på Åhlens. Men min favorit är, Tresemmes heat protector!
 
1. Värmestyla inte utan värmespray!
Innan du ska värmestyla ditt hår så bör du spraya i värmespray i hela håret innan. Då sliter du det inte lika mycket på håret. Värme är väldigt dåligt för ditt hår. Speciellt om du plattar/lockar ditt hår varje dag, de finns värmesprays att inskaffa för ca 60 kr så de är inte dyra.

2. Borsta inte blött hår!
När du har duschat så ska du vara väldigt försiktig när du ska borsta ditt hår. För när håret är blött så är de jättekänsligt, då kan du skada håret om du borstar med en hårborste. Men du kan kamma håret försiktigt med en bredtandad kam. (Googla på bredtandad kam)

3. Sov inte med blött hår!
Du bör inte heller sova med blött hår för håret är somsagt väldigt känsligt när de är blött. Om det då kommer gnuggas mot kudden under natten, så kan håret skadas. Sov alltid med håret uppsatt i en bulle eller i en fläta, för även om de inte är blött så kan de slitas om du sover med utsläppt.

4. Tvätta inte håret för ofta!
Shampot sliter väldigt mycket på topparna. Det torkar även ut håret väldigt mycket. Ju oftare man tvättar håret, desto fortare kommer det bli smutsigt. Och om du har träningar och är svettig i hårbotten så kan du bara skölja igenom håret med varmt vatten och sen ta lite balsam i topparna så doftar de gott, då har du inte tvättar ur alla bra naturliga oljor som finns. Utan bara från träningen.

5. Klipp inte för sällan!
Om dina toppat har "delats" alltså är slitna. Så kommer dom bara dela sig mer och mer. Därför bör du klippa av dom. Om du vill spara ut ditt hår så räcker de med var tredje månad! Men de beror på vad man har för hår och hur slitet det blir, så de är individuellt, fråga din frisör hur ofta hon tycker du bör klippa dig!
Hoppas att detta inlägger var något till hjälp! Så får ni gärn fortsätta komma med förslag på inlägg!! Ha det så bra:D
 

Kommentarer

Tänk en gång till innan du skickar in din kommntar!

❥Ditt namn:
Kommer du hit igen?

❥E-postadress: (publiceras ej)

❥URL/Bloggadress:

❥Dina fina ord!:

Trackback